loading

Julian van der Linden

Julian van der Linden begon met 5 ½ jaar op de blokfluit. Toen hij 7 jaar was ging hij over op de saxofoon. Na een optreden met een klezmerband werd hem aangeraden eens auditie te doen bij een talentschool. Zodoende heeft Julian van 2012-2015 les gehad van Frank Timpe op de School voor Jong Talent in Den Haag. In september 2015 is hij les gaan nemen bij Johan van der Linden waarna hij in augustus 2016 is begonnen op de Academie Muzikaal Talent in Utrecht. In 2018 is hij gaan studeren aan de HKU/Conservatorium in Utrecht.

Vanaf 2010 speelt Julian bij Muziekvereniging De Bazuin in Oud-Beijerland. Ook heeft hij bij het JongjongNBE en bij het JongNBEwest  gespeeld, waarbinnen  ‘High Five’ is ontstaan .

Julian heeft in 2014 en 2016 de landelijke halve finale van het Prinses Christina Concours bereikt. Hierdoor heeft hij al heel veel optredens mogen doen op diverse locaties. Hij heeft solo optredens gedaan met het Gelders Fanfare Orkest en het Zomer Orkest Nederland. In 2018 heeft hij de Classic Young Masters Prijs alsmede de Publieksprijs behaald.

Hij heeft een workshop gevolgd van Leo van Oostrom en masterclasses gekregen van Johannes Thorell, Nicola Mogavero, Arno Bornkamp, Marc Scholten,Carl-Emmanuel Fisbach en Silvio Zalambani.

Facebook: Saxofonist Julian van der Linden

Youtube: Julian van der Linden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comments ( 0 )